jronymar.blogg.se

Högt, brett och vitt

Det enda man kan påverka är framtiden!

Kategori:

Man ska bara komma ihåg just det.
 
Det är så lätt för mig att hamna i tankar som "om jag bara".
 
Det kan vara, om jag bara hade lite bättre kondition så skulle jag orka mer och bli piggare...
För att just det ska hända behövs det ju en prestation, att man har bestämt sig och att man håller i länge nog för att låta resultaten visa sig!
 
Det finns egentligen inget "om jag bara" utan det finns bara "gör det då" och sluta gnälla!
Allt som ligger bakom en finns där för att man ska förstå och kunna uppskatta nuet, för att man ska kunna blicka vidare åt det som komma skall och inte gräva ihjäl sig i det som en gång vart.
 
Ibland kan man bara konstatera, reflektera och gå vidare framåt!
 
Har tänkt en del på detta med att blicka framåt de gånger vi varit på promenad med hundarna, av någon konstig anledning så går jag och tittar i backen ca 1 1/2 meter framför fötterna som om jag bara väntar på att det ska dyka upp ett jätte stort hål som jag annars riskerar att trilla ner i. Det finns inga jätte stora hål där vi går med hundarna....
 
Men om jag däremot höjer blicken och tittar upp och framåt så finns det en möjlighet att se det som finns långt där framme, en hare eller en fågel eller att faktiskt solen skiner på oss denna dag.
 
Allt detta missar man när man hela tiden går och väntar på att trilla ner i nåt hål som inte finns.
 
Så åt helvete med alla hål!
Trillar man i ett så lär man märka det, man kommer ta sig upp och man kommer kunna gå vidare, för att det bara är så det fungerar.
Men väntar man på hålen så är risken stor att man blir ståendes alldeles stilla för att man inte ska trilla dit, och då missar man ju allt det som livet går ut på.
 
Vara här och nu och blicka framåt!
För i framtiden finns allt det vi drömmer om, där finns allt det som utmanar oss och som får oss att hitta drivet att våga.
I framtiden kan vi göra nästan vad vi vill bara vi vågar se den an...